S – for Sønderjylland

Gode sprogkundskaber er en vigtig forudsætning for tolerance og åbenhed. De har haft stor betydning for en sund økonomisk udvikling og en blomstrende handel i grænselandet.

Skibsværfter og teglværker satte tidligt gang i industrialiseringen, og det har sikret industrien en topplacering helt frem til i dag. Produktionen fra sønderjyske virksomheder eksporteres til hele verden.

Dette teknologiske forspring kan kun fastholdes, hvis vi støtter forskning og udvikling og fortsat sikrer højteknologiske arbejds- og uddannelsespladser i regionen.

Sønderjysk livskvalitet

Forældre og børn føler sig veltilpas i Sønderjylland og sådan skal det også være fremover. Vi vil sikre regionens høje livskvalitet, så vore børn får en tryg barndom og et godt liv i Sønderjylland.

Det er vigtigt, at man føler sig hjemme. Vi ser de fire kommuner Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg som et område med en fælles historie og sønderjysk livsstil. Vi vil i et tæt samarbejde med alle borgere skabe en dynamisk region med internationalt tilsnit – en region, som er åben for nye ideer.

 Sønderjylland – et godt sted at leve og arbejde

Slesvigsk Parti støtter udviklingen i landområderne. Et økonomisk bæredygtigt og miljøvenligt landbrug skal sammen med lokal industri og handel sikre befolkningen gode levevilkår på landet.

Slesvigsk Parti går ind for at bevare de små skoler og offentlige institutioner på landet. Det samme gælder indkøbsmulighederne, og derfor er vi også imod etablering af storcentre i Sønderjylland. De sønderjyske byer skal udvikles og være indkøbscentre med et bredt tilbud inden for handel og service.

Vi har naturskønne områder, som vi vil værne om.