Slesvigsk Parti lancerer sin fjerde valgsang

Vi ka æ sproch, å vi hæ melodi! – sådan lyder første vers i Slesvigsk Partis nye valg-sang ”Vi ka æ sproch!”. Det er efterhånden blevet en tradition, at Slesvigsk Parti skyder valgkampen i gang med en sang med god rytme og fyldt med sønderjyske ord og vendinger, der kendetegner det helt særlige ved den sønderjyske kultur.

”Hvor valgsangene de forgangne år har været meget hip-hop inspirerede, endte det denne gang med en god cocktail af lidt forskellige genrer”, forklarer sangskriveren Simon Toft, som går under kunstnernavnet Simon Stoy. Han tilføjer: ”Da vi sad og arbejdede med beatet, kom vi relativt hurtigt frem til et catchy omkvæd, og det var oplagt at skrive nogle vers til dét, som omhandler SP’s kernebudskaber, men også noget genkendeligt ved den sønderjyske kultur.”

Den 31-årige er opvokset i Aabenraa og har selv tilknytning til det tyske mindretal i Sønderjylland. I dag bor Simon i København og har egen virksomhed inden for den danske musikbranche. Simon står med skiftende samarbejdspartnere bag alle Slesvigsk Partis fire valgsange. I år har Simon skrevet og komponeret valgsangen i samarbejde med produceren Turkman Souljah.

Formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt, er rigtig glad for resultatet: ”Vi er rigtig glade for, at Simon har sagt ja til at komponere en ny valgsang for Slesvigsk Parti. Han forstår virkelig at sætte rytme på vores politik.”

Lyt til sangen her:

 

Læs teksten:  SP Rap 2017

Fakta: Slesvigsk Parti har udgivet fire valgsange

2017: Vi ka æ sproch!

2013: Stem Synnejysk

2009: Det’ vos

2005: Sæt X ve æ SP