Sammen for Synnejylland

Her kan du downloade sangen

Traditionen tro er Slesvigsk Parti klar med en valgsang – den femte i rækken

Slesvigsk Parti er klar med femte valgsang i rækken af SP valgsange, denne gang med titlen Sammen for Synnejylland, som også er vores motto for dette års kommunalvalg.

– Vi er lidt stolte over endnu engang at kunne præsentere en valgsang og derved at bygge videre på en tradition, som for Slesvigsk Partis vedkommende tog sin start ved kommunalvalget i 2005. Mottoet Sammen for Synnejylland udtrykker det vi tror på og arbejder for politisk og nu kan vi så ovenikøbet synge budskabet, fortæller en glad formand for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt.

Hvor de første fire valgsange var inspireret af hiphop genren, går valgsangen for 2021 i retning af en romantisk-melankolsk ballade. Bag tekst og melodi står duoen Timo Iwersen og Magnus Madsen.

– Det var en spændende opgave, men den var faktisk ikke helt nem. Det kan være ret svært at få det til at rime på sønderjysk. Men i sidste ende synes vi at vi er lykkedes med at komponere en hyldest til Synnejylland i en sjov genreblanding og med et ’synge-med-omkvæd’. Og sangen har selvfølgelig også nogle slet skjulte politiske undertoner, forklarer sangskriver Timo Iwersen og fortsætter:

– Det var vigtigt for os at sætte Sønderjylland i centrum med sangen. Det er jo også det Slesvigsk Parti vil som regionalt, sønderjysk parti.

Både Timo og Magnus kommen fra Sønderjylland og har begge trådt deres musikalske barnesko i landsdelen, hhv. i Bylderup-Bov og Stevning på Nordals. I dag bor de i Aarhus og har ved flere lejligheder bidraget med deres musikalske kunnen ved arrangementer i det tyske mindretal.

Læs teksten: Sammen for Synnejylland

Slesvigsk Parti har udgivet fem valgsange
2021: Sammen for Synnejylland
2017: Vi ka æ sproch
2013: Stem Synnejysk
2009: Det’ vos
2005: Sæt x ve æ SP