I 1973 lettede den første redningshelikopter fra DRF Luftrettung i Tyskland for at redde liv. Siden 2005 nyder vi også godt af DRF redningshelikopteren her i grænselandet, der er placeret i Niebüll syd for grænsen. Helikopteren har over 1.000 udrykninger om året, herunder også grænseoverskridende i Danmark.

Det var Slesvigsk Partis tidligere amtsrådsmedlem i det gamle Sønderjyllands Amt, Hinrich Jürgensen, der tog initiativ til, at den tyske redningshelikopter også skulle kunne flyve indsatser nord for grænsen. Det er en kæmpe fordel i akutte situationer og har bidraget til mere tryghed for grænselandets beboere.

For Slesvigsk Parti står det grænseoverskridende samarbejde højt på dagsordenen og der ligger et stort uforløst potentiale i mere samarbejde på tværs af grænsen. Det være sig på uddannelsesområdet, i den kollektive trafik, eller når det gælder borgerens sundhed. Grænsen skal ikke være en hindring for grænseregionens udvikling.

Redningshelikopterens grænseoverskridende indsatser er en succeshistorie.

50-års jubilæet for DRF Luftrettung markeres på søndag og vi siger tillykke og tak for godt samarbejde!

Redningshelikopteren er den bedste løsning i situationer, hvor hvert minut tæller, og den er med til at redde liv – også i Sønderjylland.

Rainer Naujeck

Fungerende formand for Slesvigsk Parti