Coronakrisen har ført til, at det ellers lidt kedeligt klingende ”normal” er blevet det nye sort. Vi længes alle efter normaliteten, som den var, før Corona vendte alt på hovedet. Eller er der måske alligevel noget vi ønsker os skal forblive forandret?

Vi har spurgt vores byrådspolitikere, hvordan de personligt blev berørt af krisen, hvad de ønsker sig skal blive normalt igen og hvad Coronakrisen kan bidrage til af positiv forandring.

Jeg har været personligt berørt af krisen fordi:

I det daglige har det været det daglige morgenbad i Vikingeklubben, der har manglet. Der var absolut ingen sundhedsmæssig grund til denne lukning.

Ligeledes har planlagte rejser måtte aflyses. Sidst men ikke mindst har jeg ikke kunnet besøge min mor på plejehjemmet i næsten 3 måneder og desværre oplevede hun ikke genåbningen sammen med os.

Jeg ønsker mig normaliteten tilbage:

Den personlige frihed har i den grad været indskrænket og på mange områder ubegrundet. Mange forbud har været ulogiske og unødvendige og dette er ikke kun set i bakspejlet. Vi skal og kan selv tage ansvar og behøver ikke formynderi fra politisk side. Sidst men ikke mindst ønsker jeg, at den reelle demokrati vender tilbage, hvor flertallet i folketinget tager beslutninger og ikke en mindretalsregering. Begrundelsen, at der skulle handles hurtigt, accepterer jeg ikke. Hurtige beslutninger kan også træffes ved at følge de demokratiske regler.

Coronakrisen har også ført en positiv forandring med sig:

Der er ikke meget positivt at sige om krisen, idet de negative konsekvenser overskygger det hele. Hvis der alligevel skal nævnes en ting, som fremover kan bruges positivt i fremtiden, så er det anvendelsen af digitale løsninger til kommunikation på alle fronter, uddannelsen, møder, detailhandel, hjemmearbejde og meget andet. Vi skal have analyseret, hvad der fremover giver mening at fortsætte med på denne front. Det er dog fortsat vigtigt, at folk mødes fysisk for at sikre den sociale aspekt.

Gerhard Bertelsen, Sønderborg Byråd