PRESSEMEDDELSE: Et presserende behov for flere studieboliger vil vokse yderligere i takt med flere uddannelser, studiepladser og studerende kommer til byen. Mangel på studieboliger får Sønderborg til at gå nye veje, der nu undersøger muligheder for studieboliger på Nørager. Det ville være fatalt ikke at gribe chancen, mener Slesvigsk Parti, der dog præsenterede et ændringsforslag.

Gennem årene er Sønderborg lykkes med at skabe et interessant og spændende studiemiljø, der kan konkurrere med de større uddannelsesbyer. Afvikling er vendt til udvikling. Nye uddannelser er kommet til byen og den positive udvikling skal fastholdes, når det går efter det sønderjyske parti.

  • Vi har med succes kæmpet for at tiltrække nye uddannelser og styrket vores profil som uddannelsesby. Flere studerende giver behov for flere studieboliger. Indsatsen for at bygge nye studieboliger er endelig kommet op i et højere gear; men der skal langt flere til for at undgå at de unge vælger Sønderborg fra som studieby. Der løbes ingen risiko her – tværtimod kan vi med studieboliger på Nørager på både kort og lang sigt imødekomme den forventede efterspørgsel, siger første viceborgmester Stephan Kleinschmidt og fortsætter: ”

De politiske drøftelser om studieboliger har især haft blikket rettet mod antallet af studieboliger. Det er klart, når Sønderborg fra 2025 og frem mod 2028 vil have stor mangel. Slesvigsk Parti ville allerede i december 2022 sætte ind med en akutplan og fremrykke etableringen af flere attraktive studieboliger. Det skulle sikre Sønderborgs position som interessant studieby. Siden er flere studieboligprojekter sat i værk; men der er fortsat et langsigtet behov om yderligere ottehundreder studieboliger.

Ifølge undersøgelser efterspørger de unge studerende gode karrieremuligheder, høj faglighed og netop billige attraktive boliger, når det kommer til valget af kommende studieby.

  • Når man ved, at udbuddet af attraktive studieboliger er et vigtig parameter, der vægter højt, når unge skal vælge deres studieby, så er det nødvendigt også at fokusere på studieboligernes og boligområdets kvalitet, fortsætter Kleinschmidt, der fik opbakning til et ændringsforslag.

Ændringsforslaget skal sikre kvaliteten i renoverings- og ombygningsprojektet, når boligområdet så vidt muligt omdannes til ny pulserende studieby og private ejer-/udlejningsboliger. Det gælder både udformning af studieboliger samt bygningernes – også samlede – fysiske fremtoning.

Med den aktuelle udviklingsplan for Nørager og Søstjernevej skulle boligområdet netop sikres det nødvendige løft. Området skulle i endnu højere grad integreres med den omkringliggende by. For Slesvigsk Parti er det fortsat helt afgørende, at boligområdet bliver mere åbent og bedre integreret med resten af området, så der fortsat skabes naturlige forbindelser gennem området og områdets grønne arealer aktiveres – nu med byrum tilegnet unge.

  • Sådan kan det lykkes os at skabe en god base for studieliv og fællesskaber. Men vi sikrer også bymæssige muligheder samt værdiforøgelse – både i det område der omdannes og i de nærliggende områder”, siger Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti, der er formand for: Teknik-, By- og Boligudvalget