Kagerne og det berømte sønderjyske kaffebord

SP (23) Kuchenjury

I forbindelse med Slesvigsk Partis valgoptaktsfest den 22. september 2017 blev der afholdt kagekonkurrence.

Her ses juryen under den vanskelige udvælgelse af vinderen - Det er fra venstre Birthe Jessen, Anke Krauskopf og Kurt Seifert.

 

Se og afprøv nogle af opskrifterne - klik her!

 

Ved den lejlighed var "Det sønderjyske kaffebord" naturligvis et uundgåeligt tema - og det kom frem, at der endda er skrevet et digt om det - på sønderjysk!

Klik her og se digtet.

 

 


 

Nyt sønderjysk opskriftshæfte på gaden

Foto indersider på bord

Sønderjysk madkultur er et hit

Slesvigsk Parti har tidligere udgivet opskriftshæfter med sønderjyske egnsretter. Op til valget i 2017 udkom der et nyt opskriftshæfte - denne gang med en ny tilgang.

 

 

Se mere om det nye hæfte her!

 

 

 

 


 

Slesvigsk Parti lancerer sin fjerde valgsang

Simon Toft_original(4)

Vi ka æ sproch, å vi hæ melodi! – sådan lyder første vers i Slesvigsk Partis nye valg-sang ”Vi ka æ sproch!”. Det er efterhånden blevet en tradition, at Slesvigsk Parti skyder valgkampen i gang med en sang med god rytme og fyldt med sønderjyske ord og vendinger, der kendetegner det helt særlige ved den sønderjyske kultur.

 

”Hvor valgsangene de forgangne år har været meget hip-hop inspirerede, endte det denne gang med en god cocktail af lidt forskellige genrer”, forklarer sangskriveren Simon Toft, som går under kunstnernavnet Simon Stoy. Han tilføjer: ”Da vi sad og arbejdede med beatet, kom vi relativt hurtigt frem til et catchy omkvæd, og det var oplagt at skrive nogle vers til dét, som omhandler SP’s kernebudskaber, men også noget genkendeligt ved den sønderjyske kultur.”

 

Den 31-årige er opvokset i Aabenraa og har selv tilknytning til det tyske mindretal i Sønderjylland. I dag bor Simon i København og har egen virksomhed inden for den danske musikbranche. Simon står med skiftende samarbejdspartnere bag alle Slesvigsk Partis fire valgsange. I år har Simon skrevet og komponeret valgsangen i samarbejde med produceren Turkman Souljah.

 

Formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt, er rigtig glad for resultatet: ”Vi er rigtig glade for, at Simon har sagt ja til at komponere en ny valgsang for Slesvigsk Parti. Han forstår virkelig at sætte rytme på vores politik.”

 

Fakta: Slesvigsk Parti har udgivet fire valgsange

2017: Vi ka æ sproch!

2013: Stem Synnejysk

2009: Det’ vos

2005: Sæt X ve æ SP

 

Se teksten og hør den nye valgsang her!

 


 

A2-plakat med de sønderjyske sproglektioner

De sønderjyske sproglektioner fra Slesvigsk Parti er populære, og derfor har SP nu udgivet de 16 sproglektioner som en dekorativ A2-plakat. Plakaten koster 50,- kr. og fås i vores webshop.

 

 

  

Sproglektioner i "Pixi-format"

I tilknytning til plakaten og de 16 postkort er der også udgivet et lille hæfte i "Pixi-format".

 


 

Oversigt over Slesvigsk Partis sønderjyske sproglektioner

Klik på billederne for at se dem i stort format

Slesvigsk Parti's lille sproglektionssamling, som skal sætte fokus på ”æ sproch” er udgivet i anledning af kommunalvalget 2017. Sproglektionerne er udgivet i form af 16 forskellige postkort – et postkort for hver sproglektion, som i første omgang offentliggøres elektronisk. Men med forårets indtog vil man kunne få postkortene udleveret, når man møder vores politikere til de mange forestående arrangementer. Postkortene er trykt i et samlet oplag på 40.000 stk.