Rainer Naujeck, Slesvigsk Partis næstformand, er nu også partiets fungerende formand. Det blev besluttet på årsmødet på Knivsbjerg/Knivsberg april 2022. Efter at den hidtidige formand Carsten Leth Schmidt ved årsskiftet meddelte, at han ikke ønsker at fortsætte som partileder, overtager Rainer Naujeck nu indtil videre roret. Han blev på årsmødet også genvalgt som næstformand.

– Jeg er glad for den tillid forsamlingen har vist mig og jeg påtager mig gerne ansvaret. Denne løsning giver os tid til at finde en egnet afløser for Carsten, udtaler Rainer Naujeck.

Carsten Leth Schmidt, byrådsmedlem i Haderslev, er efter kommunalvalget i november både blevet formand for udvalget for Teknik & Klima samt medlem af Økonomiudvalget, hvorfor han besluttede ikke at genopstille som formand.

– Det politiske arbejde i byrådet fylder nu så meget, at jeg ikke længere kan afsætte tilstrækkelig med tid til også at varetage formandsarbejdet. Jeg er derfor rigtig glad for, at Rainer vil tage over, forklarer Carsten Leth Schmidt, der også er landmand og familiefar.

Ud over at indsætte Rainer Naujeck som fungerende formand besluttede partiets medlemmer også at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal tilrettelægge en proces, så der senest til næste års generalforsamling kan præsenteres en ny kandidat til formandsposten.

Samtidig gav forsamlingen grønt lys for en vedtægtsændring, der betyder, at Slesvigsk Parti fremover får to næstformænd, der sammen med formanden udgør partiets ledelse.

På årsmødet valgte deltagerne også fire nye medlemmer til Slesvigsk Partis bestyrelse: Käthe Nissen, Jakob Tästensen og Mette Hvidegaard Zempel, der alle var kandidater for Slesvigsk Parti til sidste års kommunalvalg, samt Gisela Weber Mezghani.

Det er i øvrigt ikke første gang Rainer Naujeck indtager rollen som fungerende formand for Slesvigsk Parti. Allerede i 2012 sprang han til, da daværende formand Marit Jessen-Rüdiger af private årsager så sig nødsaget til at afgive formandsposten før tid. I slutningen af 2012 blev Carsten Leth Schmidt valgt som formand på en ekstraordinær generalforsamling.