Pressemeddelelse: Tyskland er torsdag blevet sat på Udenrigsministeriets liste over lande, hvortil ikke-nødvendige rejser frarådes. Den nordtyske region Slesvig-Holsten forbliver dog åben.

”Vi er glade for, at Danmark har valgt at holde Slesvig-Holsten åben, som de særlige bestemmelser for grænseregioner giver mulighed for. Det betyder alt for menneskene i det dansk-tyske grænseland, at de kan leve deres liv på tværs af grænsen”, siger formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt.

Allerede i foråret, da grænsen mellem Danmark og Tyskland blev lukket som følge af Corona krisen kæmpede Slesvigsk Parti sammen med det danske mindretals parti SSW hårdt for, at grænsen blev åbnet igen.

”Det var en kæmpe lettelse, da det igen var muligt for menneskene at besøge familie og venner på begge sider af grænsen og det blev en smule hverdag igen”, udtaler Carsten Leth Schmidt.

Derfor deler han også SSW formand Flemming Meyers holdning, at de små grænseovergange ikke må lukkes igen, som det var tilfældet under den første Corona bølge.

”Det ville ramme alle dem, for hvem det at krydse grænsen er en vigtig del af deres hverdag: pendlere, studerende, elever og familier”, understreger Carsten Leth Schmidt og tilføjer:

”Det er vigtigt, at vi alle holder os til de af myndighederne udstedte Corona retningslinjer. Ellers risikerer vi, at tabe alt på gulvet”.