Coronakrisen har ført til, at det ellers lidt kedeligt klingende ”normal” er blevet det nye sort. Vi længes alle efter normaliteten, som den var, før Corona vendte alt på hovedet. Eller er der måske alligevel noget vi ønsker os skal forblive forandret?

Vi har spurgt vores byrådspolitikere, hvordan de personligt blev berørt af krisen, hvad de ønsker sig skal blive normalt igen og hvad Coronakrisen kan bidrage til af positiv forandring.

Jeg har været personligt berørt af krisen fordi:

Udover en stor bekymring for en eventuel smitte af de ældste i vores familie har påvirkningerne i forhold til vores medarbejdere i virksomheden vejet højt, vi er kommet godt hertil, hvor vi står nu.

En stor reduktion i de politiske aktiviteter har givet mig tid til at koncentrere mig om andre vigtige opgaver.

Jeg ønsker mig normaliteten tilbage:

Allermest har jeg savnet det nære samvær med mine børn og især børnebørnene. Vi bor tæt på hinanden og er vant til hyppige besøg hos hinanden.

I mit politiske arbejde er jeg blevet bevidst omkring værdien i at afholde fysiske møder, virtuelle møder er for mit vedkommende et alternativ, der kun skal anvendes begrænset.

Coronakrisen har også ført en positiv forandring med sig:

Coronakrisen er ikke forbi og vi kender ikke de endelige konsekvenser for mange mennesker og regningen for samfundet som helhed. Det jeg umiddelbart vurderer som positivt er vores ændrede adfærd i forhold til smittefarer. Vi vil i fremtiden være mere forsigtige, holde afstand og tage hensyn.

For mig er det dog også væsentligt, at vi er blevet bevidste omkring vores personlige frihedsværdier især i forhold til, at det kan og har været nødvendigt at indskrænke disse.

Erwin Andresen, Aabenraa Byråd