Christiansfeldaftalen

Fem små partier indgår valgforbund til regionsvalget i Region Syddanmark

- og satser på de afgørende mandater i det kommende Regionsråd

 

De fem partier Kristendemokraterne, Slesvigsk Parti, Folkeflokken, Retsforbundet og Regionslisten er blevet enige om at indgå et valgteknisk samarbejde til regionsvalget i Region Syddanmark. Onsdag aften underskrev repræsentanter for partierne valgforbundsaftalen i Christiansfeld, som de derfor kalder Christiansfeldaftalen.

”Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet lande denne aftale. Vi har gode erfaringer med det valgtekniske samarbejde i de sønderjyske kommuner og er glade for, at vi nu har etableret et tilsvarende samarbejde til regionsrådsvalget sammen med andre små partier” udtaler Henri Nissen og Gösta Toft, spidskandidater for hhv. Kristendemokraterne og Slesvigsk Parti.

Selvom partierne har individuelle mærkesager, så er de enige om en række grundlæggende emner, som f. eks. en fastholdelse og udbygning af det nære sygehusvæsen, som et supplement til de centrale supersygehuse, mere personale i psykiatrien og ordentlig ambulancedækning i yderområderne.

”Aftalen er nu underskrevet og vi kan skyde valgkampen i gang, men andre små partier eller lister er velkomne til at komme med i aftalen, hvis de kan tilslutte sig vores grundlæggende principper om det nære sygehusvæsen og det nære demokrati”, lyder aftaleparternes opfordring.

Valgforbundet satser på at opnå et, måske to mandater: ”Forhåbentligt de afgørende mandater”, lyder det optimistisk fra valgforbundet.

Christiansfeldaftalen17_2 50 pct

Indgåelsen af Christiansfeldaftalen blev fejret med et stort honninghjerte.

På billedet ses fra venstre spidskandidaterne: Henri Nissen (KD), Gösta Toft, (SP),

Susanne Hagelberg (Folkeflokken) og Vagn Christensen (Retsforbundet).

Spidskandidaten for Regionslisten kunne ikke være med på billedet.